Диети / Безглутенова диета

»
»

Какво означава диета, какъв е нейният смисъл?

Думата диета означава хранителен режим, спазване на определен начин на хранене с цел намаляване на теглото, здравословно хранене или подобряване на здравословното състояние на човек. Спазването на диета не означава лишаване от храна както повечето хора разбират когато решат да правят диета. Най-важното е количеството, качеството и съотношението на приеманата храна. Има различни видове диети с различно предназначение, такива са за сваляне, покачване на килограми както и за лечение на различни заболявания. Такива заболявания са диабет, хипертония, сърдечни заболявания, наднормено тегло и др. В различните диети са заложени различни правила за спазване. Има диети в които се набляга на консумация на плодове, на зеленчуци на приема на повече протеини и др. Но при повечето диети се залага на намаляване консумацията на захар, сол, брашна и мазнини. Това са продуктите които най-често са виновни за покачването на килограми натрупването на мазнини от където започват и повечето здравословни проблеми свързани с хранителните навици на човек. Обикновено когато се спазва диета е препоръчително да се спазва и определен тренировъчен режим или диетата да е комбинирана с някакъв вид спорт, понеже се наблюдава освен загуба на тегло, загуба и на  мускулна маса.

Безглутенова диета

Тази диета е предназначена за хора,които имат глутенова непоносимост или просто предпочитат да се хранят с продукти които не съдържат глутен.

Глутеновата ентеропатия е заболяване, което се дължи на вредното действие на глутена на растителните белтъчини, съдържащ се в житните растения (пшеница, ръж,ечемик, овес и др). Тази болест понякога има наследствен характер. Диетата или хранителният режим, който изключва всички храни съдържащи глутен е основният метод за лечение. Затова е много важно да се знае кои храни съдържат и кои не съдържат глутен.

Храни без глутен : боб, сурови семена и ядки, яйца, месо и риба, плодове и зелени зеленчуци, повечето млечни продукти, амарант, елда, царевица, ленено семе, соя и соево брашно, ориз и оризово брашно, просо, киноа, нахут, грах, леща, картофи и други.

Храни с глутен : пшеница, ечемик, ръж, булгур, нишесте, грис, лимец, овесени ядки, паста,бира, бонбони, кренвирш, зърнени закуски, крекери, бисквити, продукти с подобрители и овкосители, хранителни добавки които имат в състава си глутен.

Важно е да се знае обаче, че преминаването към безглутеново хранене може да предизвика дефицит на определени хранителни вещества ако не бъдете достатъчно внимателни. Може да се наблюдава недостиг на желязо, фибри, витамини от група B, калции и витамин D. Затова е важно, да се информирате предварително за вашето здравословно състояние преди да започнете този вид хранене. Както е и добре да четете етикетите със съдържанието на продуктите които пазарувате.


Хранителен режим за поддържане на чиста мускулна масаБелтъчна диетаПротеинова диетаЗА КОНТАКТИ: 0885555095


ЗАПИТВАНЕ / ПОРЪЧКА
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Гинекомастия и Провирон

Често се приема, че могат да се направят мускули като се използва провирон, което е едно погрешно схващане. Провирон - PROVIRON е силен андроген, но с много слабо изразени анаболни свойства.

Натурални секс стимуланти и медикаменти

Сексуални стимуланти (секс стимуланти) са продукти, които спомагат за възстановяване на сексуалното желани и подобряване на общата си сексуална функция. 

Интересни факти за оралния препарат Стромба (Stanozolol).

Стромба (Станозолол) - да го приемаме, комбинираме и какъв ефект има.
В тази статия представяме основна информация за това как да се приема, дозира и комбинира Стромба, което е популярното наименование на Stanozolol, с анаболни стимулатори за орално и инжекционно използване.

Предимства на използване на Стромба в сравнение с други анаболни стероиди

Стромба осигурява изключително качествено нарастване на мускулната маса. Това е в основата на предпочитанията, които атлети и фитнес маниаци му отдават. Като класификация, стромба е андрогенен анаболен стероид. Освен с това наименование, той е известен още като Станозолол. Тъй като това име е доста по-трудно за запомняне и често се бърка, то се използва доста по-рядко и най-вече в специализираната литература по въпроса.

При използване на препарата, или при изпълняване на програми, базирани на него, бодибилдърите се радват на отлично нарастване на мощта и силата. Нещо повече, те получават онази толкова нужна им енергия и издържливост, която е нужна по време на тежки тренировки.

Едно друго, много важно предимство на Стромбата е бързото изгаряне на мазнините. Това води до оставане на чиста мускулна маса. Тялото на спортиста се разкрасява. То придобива изключително красив релеф с ясно различими мускули. 

Използвайте този препарат кратко време

Метандростенолон е действащата съставка на доста известният в средите на спорта препарат популярен под името Метан.

Стромба е търговско име

Стромба е търговското име на най—масово използвания продукт от групата на стероидните препарати.


Всички новини


ЗАПИТВАНЕ / ПОРЪЧКА
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката