Метан, Дианабол

»
»

Метандростенолон като орален анаболен стероид е познат и под стероидни препарати с търговските марки: Метан, Бионабол, Дианабол, Данабол, Метандиенон, Метандростенолон, Dianabol, Danabol, Bianabol, Bionabol, Methandienone, Methandrostenolone и др. Пълен списък продукти  с препаратите, които съдържат тази активна съставка ще откриете тук:

Метандростенолон е сред анаболните андрогенни стероиди, които най-често се използват в спорта. Някои го наричат още  Метандиенон, Дианабол, Диана, Бионаол, Д-бол, Данабол.

Метандиеноне медикамент, производен на  база тестостерон. Този препарат има  силен анаболен и андрогенен ефект. Метандиенон е неимоверно мощен анаболен орален стероид. В САЩ и западна Европа Метандиенон като стероиден препарат подлежи на засилен контрол. Въпреки това остава популярността на Дианабол във фитнес средите, сред бодибилдърите и културистите се запазва и нараства. Метандиенон се открива на пазара на черно в САЩ. В Мексико например оралния стероид е леснодостъпен без рецепта. В сравнение с еквивалентно количество Тестостерон,  Метандиенон е пъти по-активен. Това допринася за по-бързото нарастване на мускулна тъкан. Метан  повишава  нивото на естроген в тялото. Това от своя страна предизвиква на ароматизиране на метандростенолон. От тук процесът продължава с характерното  задържане на вода. Развитата голяма мускулна маса и увеличената сила са временни и краткотрайни, понеже след края на цикъл Метандиенон ефекта от приетия орален стероид постепенно изчезва. Тези характеристики правят Бионабола предпочитан предимно в  началото на стероидни цикли.  На този начален етап от всеки стероиден цикъл, Метандиенон спомага за  нарастване на мускулатурата и силата.

Употреба на Метандиенон

Данни сочат, че Метандиенон е използван още през 1960 година като тонизиращо средство от жени. В последствие лекарите спират да изписват Метандиенон  заради забелязания маскулинизиращ ефект. В спортния културизъм метандростенолон все още се употребява незаконно от  културисти и спортисти. Най-често Метандиенон се съчетава с инжекционни стероиди  като тестостерон пропионат, тренболон ацетат, енантат.
Арнолд Шварценегер и Серджио Олива са споделят, че именно благодарение приема на Метандиенон са постигнали  своите професионални успехи като културисти в областта на спорта  преди лекарството да е било забранено.

Дозировка на Метандиенон

Оптималната стандратна дневна доза Метандиенон е  20-50 мг на ден.
Съществуват спорове как точно се разпределя дневната  доза Метан. Според мнозина е правилно дневната доза Метандиенон  да се раздели на няколко приема, тъй като този стероиден препарат се характеризира с полуживот от около 4 часа. Други предпочитат да приемат цялата дневна доза на веднъж,  няколко часа преди тренировка. Доводите им са, че така се  оказва по-слабо влияние върху оста хипоталамус – хипофиза – тестиси и синтезираните от тях хормони. Ясно е, за всички употребяващи андрогенни стероиди, че завишените нива андроген са причина за поява на агресивност. Най-доброто, което можете да сторите, е да насочите правилно агресията  към нахъсани тренирвки и вдигане на тежести в залата. След края на тренировката, андрогенният метаболизъм може спомага за усвояването на хранителни вещества.

Откриване при употреба на Метандиенон при допинг тест

Метандиенон преминава през процес на чернодробна биотрансформация. Този процес на разграждане се осъществява благодарение на различни ензимни пътеки. Основните метаболити, отделени при трансформацията на Метандиенон   могат да се открият в  урината до 4 дни. С усъвършенстването на допинг тестовете, наскоро открития метаболит хидроксиметил, се засича при тест на урината до 19 дни дори след еднократна перорална доза от 5 мг! Тъй като след трансформацията и усвояването от организма,  метандростенолона образува някои уникални за него метаболитите,  най-често при допинг контрол се извършва газова хроматография, или  масова спектрометрия за откриване на следи на орален стероиден препарат е в урината.

Отрицателни страни на Дианабол

Нежеланите странични ефекти започват  да се наблюдават при прием на високи дози Метандиенон над 40 мг или повече дневно.  При мъжете се най-честите оплаквания са от  гинекомастия, акне,  плешивост и високо кръвно налягане.  При жените Метандиенон причинява тежки странични ефекти дори и при ниски дози.
Характерно за Метандиенон е, че в организма той метаболизира от метилестрадиол до ароматаза. Това идва да каже, ако не се комбинира с приемане  на ароматазни инхибитори от типа на Аминоглутетимид  или Анастрозол, с течение на времето силни нежелани  странични ефекти ще се появят и при мъжете. Голяма част от спортистите се справят с естрогенните странични ефекти на Метандиенон чрез редовен прием на Нолвадекс или Кломид.  Важно е да се знае, че дългият прием на Метандиенон може да доведе до причинява увреждане на черния дроб и съответно чернодробната функция.
Преди да започнете употреба на Метандиенон, иматйте предвид, че положителните ефекти от приема на Метандиенон са по-малко в сравнение с  нежеланите реакции от употребата му. Ако не сте професионални спортисти и културисти, по-добре стойте настрана от Метандиенон, и се концентрирайте върху подходящ храниелен режим съчетаващ правилното хранене с прием на хранителни добавки като протеини и аминокиселини.

Бърз преглед на специфичните особености на Метандиенона:

  • Активен живот: 6-8 часа
  • Клас на препарата: анаболен/андрогенен стероид (орален)
  • Средна доза: мъже 15-50 мг/ден….жени 5 – 10 мг/ден
  • Акне: Да , особено при високи дози
  • Водна задръжка:Да , подобна на от тестостерон
  • Високо кръвно налягане:Да
  • Токсично за черния дроб: Да
  • Ароматизация: Да
  • Дхт преобръщане: Не
  • Намаляване на функцията на HPTA: Да, в зависимост от дълготрайността и дозите на цикъла

 

История на Дианабол

Най-старото  познато име на Дианабол е Ciba. То е запазена марка имена оралнен стероид Метандростенолон. Метандиенон е дериват на тестостерон.  Дианабол  има силно изразени анаболни и средно умерени андрогенни свойства. Дианабол за първи път достъпно се появява през 1960-та. Славата му бързо нараства и Дианабол прераства в  най-любим и разпространен орален анаболен стероид сред всички сфери атлетиката. Дианабол е лесен за използване и дава силно ефективни резултати.

В САЩ, Дианабол се появява с гръм и  трясък, употребата му експлодира  метеорично и в последствие изведнъж бързо изчезва. През  80-те години на 20в. САЩ забранява на фармацевтичните компании производството на Дианабол  и съответно, използването му от медицината като лекарствен препарат. Недоволните от това държавно решение са много.  Фактът, че Дианабол е официално забранен в САЩ от 30-40  години  насам съвсем не означава, че употребата на този орален стероид е била преустановена. Дианабол продължава да бъде най-често поръчван  и купуван стероид на черно в САЩ. Тази зависимост ще продължи докато има фармацевтични комапнии в света, които легално произвеждат Дианабол.

Нежелани странични ефекти от прием на Дианабол

Дианабол е орален стероид, който е много сходен с Тестостерон и Анадрол 50. Това прави Дианабол  силен стероид, който причинява ясно осезаеми странични ефекти. Приеман от начинаещи бодибилдъри,  Метандростенолон се явава е силно естрогенен. Гинекомастия е почти задължителен проблем по време на цикъл. Ако се използват големи дози Дианабол  Гинекомастията се развива още в началото на цикъла. Също важи и  за водната задръжка. Тя води до омазняване  на релефа на мускулите. В случай, че приемате Дианабол, но сте чувствителен към задържане на вода, то е желателно да  поддържате нивата естрогенът под контрол. Това става най-лесно като към цикъл с Дианабол се  добавянето приемане на на анти-естрогени  от типа на Нолвадекс и Провирон. Значително по-добър ефект има при комбинирането на Дианабол с  Артемик, Аромазин или Фемара.

Тъй като Дианабол  е силно андрогенен стероид, то характерните за този тип анаболни орални и инжекционни стероиди са налице. Както знаем, най-често наблюдаваните нежелани реакции са  поява на  мазна кожа, акне и окосмяване на тяло и лице. Като всеки стилен стероид, така и Дианабол увеличава неимоверно агресията. Вместо към околните хора, опитайте се да канализирате и насочите агресивността в полезна насока към нахъсани тренировки и яко помпане и вдигане на тежести. Ако сте генетично предразположен към оплешивяването, то приемът на Дианабол  ще засили косопада. За да избегнете този изключително неприятен страничен ефект, предпочетете прием на по-слаб анаболик от рода на Дека-дураболин. Дианабол под въздействието на  ензима 5-алфа редуктаза се преобразува в по-силен стероид. 5-алфа редуктаза е ензим който превръща тестостерон в дехидротестостерон. Въпреки това Дианабол  има слаба склонност  към това преобразуване в тялото.

Препоръчителни дози на Дианабол

Дианабол  има изразена андрогенност, което го прави популярен сред мъжете. Ако по някаква причина се наложи употребата на Дианабол от жени, то трябва да се очакват  силни нежелани странични ефекти, свързани с поява на симптоми за вирилизация.
Твръди се, че съвсем ниски дози Дианабол от порядъка на 5мг са мощен инструмен предизивикващ  качване на нова мускулна маса. Ефективността от употреба на Дианабол сравнява с ефекта от прием на Тестостерон и Анадрол 50, които също са популярни при цикъл за качване на маса. Стадрантна препоръчителна доза Дианабол от 20-40 мг е напълно достатъча за постигане на качествени спортни резултати, без изразени странични ефекти. Колкото по-завишена е дозата, толкова по-силни стават нежеланите странични реакции от прием на Дианабол.

Комбиниране на Дианабол с други стероиди

Дианабол се съчетава отлично със стероиди като Дека-дураболин. Комбинацията от тези два орални стероида помага за постигане на изключителни резултати при тренировка. Нежеланите странични ефекти от паралелния прием на Дианабол и Дека-Дроболин  по-серизони ли големи от колкото самостоятелен прием Дианабол.
В случай, че целта е постигане на по-голяма и качествена маса, то тогава се препоръчва комбинация на Дианабол с Тестостеронен естер например  Тестостерон енантат. Поради сходните  естрогенни андрогенни  свойства на този андроген, тази комбинация усилва неприятните страничните ефекти. Към приеман да Дианабол  може да бъдат изключени помощни препарати от типа на Нолвадекс, Провирон.

Продължителност на употреба на Дианабол и какво трябва да правим през това време?

Ц17-алфа алкалирането на Дианабол се налага,  с цел да се осъществи възможност за перорален прием . Оралната форма на  стероида Дианабол спира деактивацията в  черния дроб и по този начин позволява почти цялото вещество да премине в кръвта. Важно е да се знае, че продължителната употреба  на ц17-алфа алкирилирани стероидни вещества, като  Дианабол  води  до сериозни щети за черния дроб, уврежда чернодробната функция и внякои случаи води до образуването на определени видове рак. По време на цикъл Дианабол  трябва да правите профилактични прегледи и изследвания  чернодробните ензими и функции. Циклите  Дианабол  са кратки, по-малко от 8 седмици. Това помага за избягването на сериозни щети и увреждане на черния дроб. Първият сигнал за проблеми с ченрия дроб, последвали от хипотоксичността на стероидния препарат е  Жълтеницата. Видимите симптоми за това сериозно заболяване  са пожълтяване на кожата, пожълтяване на ретината на окото. Жълтеницата причинява сериозни неприятности като на общото здравословно състояние на човек, така и засяга особено силно функциите на черния дроб за години. Появяват ли се у вас съмнения, че сте забелязали който и да е от тези симптоми, веднага потърсете консултация с лекуващ лекар, за да се предотвратят  по-нататъчни сериозни здравословнни проблеми и сриване на имунната система.

Сравнителна характеристика между Болденон с Дианабол

Химичната структурата на Метансростенолон е сходна с химичната структура  на Болденон (EQ). Разликата е, че при Дианабол има добавена ц17-алфа алкализация. Именно  при добавянето на ц17алфа алкализация, се стига до различен принцип на действие в органзима при прием на иначе идентичните анаболни стероиди Болденон и Дианабол. При Дианабол  скоростта при проява на естрогенни странични ефекти е много по-изразени. Дианабол е значително по-естрогенен. Той не ароматизира толкова лесно, защото ц17-алфа метиловата група и ц1-2 двойна връзка влияят със забавяне процесът на армоатизация.
Болденон е сравнително по-мек. Това налага се комбиниране на Болденон е анти-естрогени. Метандростенолон се преобразува биологично по-активна форма на естроген в 17алфа метиллестрадиол до нормален естрадиол. Дианабол е по-ефективен и силен при изграждане на мускулна маса. За разлика от него, при приема на Болденон  естрогенът играе важна роля в анаболизма. Болденон и Метандростенолон рядко биват свързани един с друг, защото неимоверно анаболно различни. Дианабол се използва с цел  качване на мускулна маса, а Болденон е предпочитан перфектен стероид за орелефяване и покачване на качествена маса.

Как трябва да приемаме Дианабол и по кое време през деня?

Полуживотът на Дианабол в организма е между 3-4 часа. Следователно може да се заключи,  нивата на стероида в кръвта през целия ден не са балансирани. Дневната дозата може да бъде перорално приета по два начина – таблетките Дианабол се  разделят на няколко приема през деня или се поглъщат веднъж дневно. Препоръчително е дневната доза таблетки Дианабол да се приема перорално разделено през деня, като по този начин се осъществява регулация и баланс при концентрацията на Дианабол в кръвта. Този прием на оралния стероиден препарат причинява по-слаб връх на нивата стероид в кръвта. Поради тази причина за постигане на по-силни върхови нива Дианабол в кръвта някои спортисти предпочитат еднократния орален прием. Според Бил Робертс ( изследовател, посветил достатъчно време и изледвания на Дианабол  като орален стероид) твърди,  че еднократонто пероарлно приемане на дневна доза Дианабол има по-слабо драматичен ефект върху правилното нормално функциониране на оста  хипоталамуса – хипофизата - тестисите (HPTA). По този начин почти не се повлиява пряко върху естественото производство и синтез на хормони, защото ежедневно има конкретен период когато нивата на хормоналните стероиди не са преувеличени.

Кръвната ни концентрация на Дианабол  достига своя  пик  около 1,5 до 3 часа след прием. Препоръчително и логично е пероралния прием на Дианабол  под формата на таблетки да се осъщесвява рано сутрин, известно време преди тренировка. По този начин осигуряваме определен период от деня,  богат на андрогенен метаболизъм, с което се постига  и ускорява усвояването на храната, най-вече във времето на критичните часове след тренировка.


ЗА КОНТАКТИ: 0885555095


ЗАПИТВАНЕ / ПОРЪЧКА
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Гинекомастия и Провирон

Често се приема, че могат да се направят мускули като се използва провирон, което е едно погрешно схващане. Провирон - PROVIRON е силен андроген, но с много слабо изразени анаболни свойства.

Натурални секс стимуланти и медикаменти

Сексуални стимуланти (секс стимуланти) са продукти, които спомагат за възстановяване на сексуалното желани и подобряване на общата си сексуална функция. 

Интересни факти за оралния препарат Стромба (Stanozolol).

Стромба (Станозолол) - да го приемаме, комбинираме и какъв ефект има.
В тази статия представяме основна информация за това как да се приема, дозира и комбинира Стромба, което е популярното наименование на Stanozolol, с анаболни стимулатори за орално и инжекционно използване.

Предимства на използване на Стромба в сравнение с други анаболни стероиди

Стромба осигурява изключително качествено нарастване на мускулната маса. Това е в основата на предпочитанията, които атлети и фитнес маниаци му отдават. Като класификация, стромба е андрогенен анаболен стероид. Освен с това наименование, той е известен още като Станозолол. Тъй като това име е доста по-трудно за запомняне и често се бърка, то се използва доста по-рядко и най-вече в специализираната литература по въпроса.

При използване на препарата, или при изпълняване на програми, базирани на него, бодибилдърите се радват на отлично нарастване на мощта и силата. Нещо повече, те получават онази толкова нужна им енергия и издържливост, която е нужна по време на тежки тренировки.

Едно друго, много важно предимство на Стромбата е бързото изгаряне на мазнините. Това води до оставане на чиста мускулна маса. Тялото на спортиста се разкрасява. То придобива изключително красив релеф с ясно различими мускули. 

Използвайте този препарат кратко време

Метандростенолон е действащата съставка на доста известният в средите на спорта препарат популярен под името Метан.

Стромба е търговско име

Стромба е търговското име на най—масово използвания продукт от групата на стероидните препарати.


Всички новини


ЗАПИТВАНЕ / ПОРЪЧКА
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката