Тестостерон - анаболен стероид

»
»

Тестостерон / Testosterone/ е стероиден хормон, който спада към групата на половите хормони. В основната си част е главен мъжки полов хормон и анаболитен стероид. И при двата пола тестостерон има ключова роля по отношение на и доброто физическо и здравословно състояние. При всички бозайници Тестостерон се секретира главно от тестисите на мъжките индивиди и от яйчниците при женските. Малко количество се секретира и от надбъбречната жлеза. Мъжкият организъм произвежда средно 40-60 пъти по-голямо количество тестостерон от женския. Именно това е причината женските индивиди да са по-чувствителни към този стероиден хормон. Познат повече с влиянието си върху сексуалната активност, плодовитостта и либидото, тестостерон играе огромно влияние върху мускулната маса, помага за производстовото на червени кръвни телца – еритроцити, увеличава енергията и предпазва от остеопороза.

Влияние и възрастови промени.

Тъй като Тестостерон се причислява към групата на половите хормони, то неговата концентрация в кръвта се  провери чрез изследване. Процентът на Тестостерон в свободно състояние в серум и при двата пола – мъже и жени е не-повече от 2%. Разликата е в тълкуването на тези резултати. При жените увеличените нива на тестостерон причиняват хирзутизъм  - повишено окосмяване на тялото и синдром на яйчникова поликистоза. Нормалните, ниски нива водят до намаляване на либидото и общото добро физическо състояние. Когато нивото на свободния Тестостерон при мъжете е оптимално то това предпазва от ментална депресия, остеопороза, сърдечни заболявания и анормално наднормено тегло. Нивата на половия хормон тестостерон намаляват с увеличаване на възрастта.  По-възрастните над 75 г. Произвеждат едва 65% от тестостерона на младите. Естествено, това е причина да се намаляват физиологичните причини, характерни за възрастния мъж – намалено либидо, загуба на мускулен тонус, еректилна дисфункция, увеличени масти в кръвта, ниска костна плътност, атеросклероза. При млади мъже ниските нива на Тестостерон могат да доведат до Исхемична болест на сърцето.  

При жените също след настъпване на менопаузата се наблюдава значително намаляване нивата на Тестостерон. От тук следва и намаленото либидо. Донякъде е парадоксално, но този мъжки полов стероиден хормон спомага на жените да поддържат сила и мускулна маса.

Изследване на концентрация в кръвта

Референтни стойности:
мъже – 6.6-26.5 pg/mL; жени – 0.2-2 pg/mL
Как се провежда изследването?
Чрез венопункция се извлича необходимото количество венозна кръв. Не е необходима специфична подготовка за провеждане на изследването. .
Единствените рисковете са свързани с венопункцията  -  евентуално спукване на вена и образуване на подкожен хематом, който с течение на времето се резорбира.


ЗА КОНТАКТИ: 0885555095


ЗАПИТВАНЕ / ПОРЪЧКА
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката

Гинекомастия и Провирон

Често се приема, че могат да се направят мускули като се използва провирон, което е едно погрешно схващане. Провирон - PROVIRON е силен андроген, но с много слабо изразени анаболни свойства.

Натурални секс стимуланти и медикаменти

Сексуални стимуланти (секс стимуланти) са продукти, които спомагат за възстановяване на сексуалното желани и подобряване на общата си сексуална функция. 

Интересни факти за оралния препарат Стромба (Stanozolol).

Стромба (Станозолол) - да го приемаме, комбинираме и какъв ефект има.
В тази статия представяме основна информация за това как да се приема, дозира и комбинира Стромба, което е популярното наименование на Stanozolol, с анаболни стимулатори за орално и инжекционно използване.

Предимства на използване на Стромба в сравнение с други анаболни стероиди

Стромба осигурява изключително качествено нарастване на мускулната маса. Това е в основата на предпочитанията, които атлети и фитнес маниаци му отдават. Като класификация, стромба е андрогенен анаболен стероид. Освен с това наименование, той е известен още като Станозолол. Тъй като това име е доста по-трудно за запомняне и често се бърка, то се използва доста по-рядко и най-вече в специализираната литература по въпроса.

При използване на препарата, или при изпълняване на програми, базирани на него, бодибилдърите се радват на отлично нарастване на мощта и силата. Нещо повече, те получават онази толкова нужна им енергия и издържливост, която е нужна по време на тежки тренировки.

Едно друго, много важно предимство на Стромбата е бързото изгаряне на мазнините. Това води до оставане на чиста мускулна маса. Тялото на спортиста се разкрасява. То придобива изключително красив релеф с ясно различими мускули. 

Използвайте този препарат кратко време

Метандростенолон е действащата съставка на доста известният в средите на спорта препарат популярен под името Метан.

Стромба е търговско име

Стромба е търговското име на най—масово използвания продукт от групата на стероидните препарати.


Всички новини


ЗАПИТВАНЕ / ПОРЪЧКА
Име:

Моля, въведете име
Е-мейл или телефон:

Моля, въведете е-мейл или телефон
Съобщение:

Моля, въведете текст

Въведете кода от картинката